Gammeldags æblekage

Kage_3
Gammeldags æblekage.

Antal personer: 6 personer af den heeelt sultne slags.
Forberedelsestid:
30 minutter.
Tilberedningstid: 15 minutter + afkøling + tid til, at makronerne bliver “møre”.

Vi har noget der mest af alt må kunne betegnes som et dværgæbletræ. Det går mig til omkring hoften, men giver ufattelig – størrelsen taget i betragtning – mange æbler. Vi kan ikke spise alle æblerne som de er, så derfor gik nogle af dem til en gammeldags æblekage, da den førstefødte fik en af sine bedste venner (og denne mor) på besøg.

Æbler
Sukker
Lidt vand
Makroner
Piskefløde

Æblerne skrælles og skæres i tern, hvorefter de koges møre sammen med sukker og en smule vand – smag dig frem. Kogetid, mængden af sukker og vand og det hele afhænger af, hvilken type æbler du har fået støvet op.

Når æblerne er kogt ud, så stil mosen på køl.

Knus makronerne og læg dem nederst i enten en skål eller et glas, og kom derefter et lag æblemos ovenpå. Lad det herefter stå lidt tid igen (en times tid eller to), så makronerne bliver lidt møre af æblemosen, og top derefter med flødeskum. Og en klat ribsgelé, hvis du har det.

Kage_1
Jep, den førstefødte og hans bedste ven var også ret vilde med æblekagen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s