Fegatini alla Triestina, spiedini di scarmoza, bocconcini con menta e peperoncino, olive nere fritte og Bellini

Anti
Fegatini alla Triestina, Spiedini di scarmoza (se billedet nedenfor), bocconcini con menta e peperoncino og olive nere fritte. Nåh ja, og så en Parmigiano Reggiano med balsamico-glacé, som også sneg sig ind i forbifarten.

Som bekendt var jeg heldig at få fingrene i den nye antipasti-kogebog af Valentina Sforza og Lindy Wildsmith: “Antipasti, cicchetti og andre italienske småretter”. Jeg har nu haft muligheden for at teste et par af opskrifterne, og er bestemt ikke blevet skuffet. Opskrifterne må du købe bogen for at finde, men nedenfor kan du se, hvad det kan ende ud med samt korte beskrivelser af, hvad pokker vi har sat tænderne i sådan en søndag aften i det nordsjællandske…

For den der er knap så skarp i det italienske, så er der en hjælpende hånd nedenfor.

Fegatini alla Triestina: Kyllingelever fra Trieste
Spiedini di scarmoza: Spyd med Scarmoza
Bocconcini con menta e peperoncino: Små mozzarellakugler med mynte og chili
Olive nere fritte: Marinerede sorte oliven
Bellini: Prosecco med hvide ferskner
Parmigiano Reggiano (ikke fra bogen): Parmesan med balsamico-glacé

Der er ikke et “portræfoto” af Fegatini alla Triestina, men i al sin enkelthed, så er det kyllingelever som er stegt med knuste enebær, løg og rødvin og serveret på sprødsteg polenta. Nåh ja, og så er det, hvad du kan se yderst til venstre på ovenstående billede.

Anti_3
Spiedini di Scarmoza.

Det kræver lidt sin mand – i hvert fald, hvis man bor, hvor jeg gør – at få fat i scarmoza, som er en ost, som i konsistens minder lidt om emmenthaler, men som i sin røgede tilstand og smag har en hel del mere at byde på. Er du i nærheden af København, så er det italienske supermarked i Sydhavnen din ven – her kan du få den. Kombineret med den kraftfulde smag i pancettaen er det et “match made in heaven”. Det er simpelt, men det er godt!

Anti_4
Bocconcini con menta e peperoncino og olive nere fritte.

Selv de kedeligste oliven får nyt liv med denne opskrift, hvor de vendes på panden med hvidløg, peperoncini og olivenlolive. Og de små mozzarellakugler smager pludselig også på en helt ny måde, når mynte og oliven gør sit indtog på banen.

Anti_2
Bellini’er
.

Bellini blev opfundet på Harry’s Bar i Venedig, men kan efterhånden fås i udgaver mere eller mindre tro mod den originale opskrift rundt om i verden. Den er helt simpel og består af purerede hvide ferskner og prosecco. Den smager af sommer sydpå, og starter perfekt op for en aften i antipastiens navn!

Reklamer

One thought on “Fegatini alla Triestina, spiedini di scarmoza, bocconcini con menta e peperoncino, olive nere fritte og Bellini”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.