Provence-inspireret kylling med panisse

Kylling
Provence-inspireret kylling med panisse.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter samt afkøling af panisse.
Tilberedningstid: 40 minutter.

Panisse
250 g kikærtemel (Bezan)
5 spsk. olivenolie
Peber
1 liter vand
Smagsneutral olie til friturestegning

Kyllingen
2 kyllingbryster, udbenede men med skind
10 sorte oliven af god kvalitet
2 stilke rosmarin
1/2 liter hønsefond
3 skiver parmaskinke
1 spsk. dijon-sennep
1 løg, halveret og i skiver
2 fed finthakket hvidløg
En slat Noilly Prat
Olivenolie
Salt
Peber

Panisse
Bland mel, vand og olie i en gryde, og kog det langsomt op. Lad det simre ganske let under konstant omrøring. Efter cirka 15-20 minutter vil “dejen” slippe kanterne på gryden, når du rører rundt – så er den færdig. Smag til med lidt friskkværnet peber.

Beklæd en stort fad med husholdningsfilm og fordel dejen derpå – ca 1,5 cm i højden. Glat overfladen med en paletkniv. Stil på køl til dejen har sat sig og er helt kold. Gerne natten over, hvis det er.

Skær den kolde dej i pomfrittes-lignende stænger.

Opvarm olien i en gryde til den er ca. 180 grader varm, og frittér “pomfritterne” deri lidt af gangen (ellers bliver olien for kold, og overfladen bliver ikke rigtig sprød). Når de er sprøde og gyldne, så tag dem op med en hulske og læg dem på fedtsugende papir, inden de skal spises.

Kyllingen
Krydr kyllingen med salt og peber og brun dem på begge sider. Læg til side.

Svits løgene i lidt olive ved jævn varm til de er klare, men ikke brune, sammen med parmaskinke i mindre stykker.

Smid rosmarin, oliven og Noilly Prat ved. Lad vinen koge helt ind, og tilsæt så kyllingen igen sammen med fond. Smag til med salt og peber.

Smid låg på og lad simre ganske let i en lille halv time til kyllingen er mør.

Tag kyllingen op og kog saucen ind sammen med sennep.

Tilbage med kyllingen igen, og så er der mad …

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s