Sai Krok Isan (fermenterede thai-pølser)

Isan
Sai Krok Isan (fermenterede thai-pølser).

Antal personer: 4-6 personer som snacks.
Forberedelsestid:
30 minutter + 3 dage til fermenteringen.
Tilberedningstid: 10 minutters dampning og 5-6 minutter til grill.

Det her er specielt. Så’ det sagt. Og det er tidskrævende. Ikke sådan effektivt set, men man laver det ikke lige på en time, da der bl.a. skal afsættes tre dage til fermentering m.m. Smagen er som jeg aldrig har smagt en pølse før – på den gode måde. Den er lidt syrlig i det, og med masser af smag af kød og hvidløg. Servér pølserne som snacks med chilisauce og evt. lidt stegte, friske kantonesiske nudler (opskrift her, men udelad kødet). Forårsløg skåret i skrå skiver som pynt.

800 g nakkefilet
1 helt pillet hvidløg skilt i fed
1,5 dl kogte ris
Salt
Peber
Svinetarm
Bomuldssnor

Kør kød, hvidløg og ris gennem den grove kødhakker (selvfølgelig med undtagelse af svinetarmene og snoren). Smag til med salt og peber. Steg en lille klat på panden for at finde ud af, om smagen er nogenlunde dér, hvor du ønsker den (det kan være lidt svært, for det smager i sagens natur meget af hvidløg).

Kom kødet i tarmene, så du står med én lang pølse. Sno herefter for hver ca. 3-4 cm, og bind en lille snor rundt om “knuden”, så de ikke går op igen. Nu står du med noget der mest af alt ligner en meget ucharmerende halskæde.

Læg pølserne i en frysepose, og sug al luften ud (alternativt bruger du en vakuummaskine, hvis du ligger inde med sådan en). Læg posen i et fad, som dækkes med husholdningsfolie.

Stil fadet ved stuetemperatur i tre dage. Jep, fersk kød udenfor køleskabet i tre dage. Du læste rigtig. Der sker dermed en anaerob gæringsproces, som er hele ventetiden værd.

Efter de tre dage dampes pølserne i ca 10 minutter i en bambusdamper. Prik evt. et lille hul eller to i hver pølse, så de ikke finder på at eksplodere midt i det hele. De dampede pølser klippes fra hinanden, og snoren fjernes, så du ikke skal bekymre dig om dem, når du om lidt sætter tænderne i dem.

Grill pølserne i omkring 5-6 minutter til de er gyldenbrune og sprøde på alle sider.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.