Brombærtærter med chokoladeganache på marcipanbunde

Brombærtærte
Brombærtærter med chokoladeganache på marcipanbunde.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
10 minutter.
Tilberedningstid: 35 minutter + afkøling af både det ene og det andet undervejs.

Vi har en brombærbusk, som tilsyneladende prøver at overtage verdensherredømmet fra sin plads i vores have. Den startede med at være ganske lille og diskret, men efterhånden er den både stor som en almindelig busk, og har samtidig sendt sine grene afsted op i de træer der står nær ved. Den førstefødtes hule, som ligger ikke så langt fra den, prøver den tilsyneladende også at erobre, men her kommer grensaksen trods alt i brug, for at tæmme uhyret.

Men størrelsen er nu alligevel ikke helt dum, for der kommer virkelig mange – og velsmagende – brombær på. Her er en ganske lille del af dem gået til små brombærtærter.

Bundene
150 g marcipan
1 æggeblomme
2 æggehvider

Chokoladeganache
100 g mørk chokolade
4 spsk. piskefløde

Topping
Friske brombær

Bundene
Riv marcipanen groft, og bland det herefter med æggeblommen. Pisk æggehviderne stive, og vend først halvdelen i marcipanblandingen. Når dette er blandet, så vendes den sidste halvdelf forsigtig i.

Hæld blandingen i små tærteforme på 8 cm i diameter, og bag dem ved 200 grader i omkring 20 minutter til overfladen er gylden og let sprød.

Sæt dem til afkøling.

Chokoladeganache
Hak chokoladen fint.

Kog fløden op, og hæld den over chokoladen så den smelter. Rør det godt sammen.

Stil til afkøling.

Samling
Tag bundene ud af formene, og fordel ganachen jævn på dem. Top med brombær, og lykken er gjort!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s