Coniglio alla Ligure

Coniglio_1
Coniglio alla Ligure undervejs.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter.
Tilberedningstid: 75 minutter.

Stort set hver gang vi er i Italien eller Frankrig på ferie, prøver vi at få fat i kanin. Det være sig enten på restauranter eller til selv at tilberede. Det er virkelig lækkert kød, som vel bedst kan betegnes som kylling, men med mere smag og finesse. I Danmark er det desværre ikke sådan lige til at få fingre i, og lykkedes det endelig, så er kiloprisen som på guldbarrer. Hvorom alting er, så blev jeg grebet af stemningen i IRMA den anden dag, og en halv fersk kanin røg med hjem.

Coniglio_2

Retten her er en af dem, som vi har fået flere gang på vores rejser; den har så meget smag og saft og kraft i sig, og kan begå sig både på en sommeraften såvel som en kold vinteraften.

1/2 parteret kanin (ca. 6-700 gram)
3 store stængler rosmarin
2 fed hvidløg
1 løg
2,5 dl hønsefond
1 glas hvidvin
50 g pinjekerner
Salt
20 sorte oliven
6 spsk. olivenolie

Start med at brune kaninen af på alle sider i 2 spsk. olivenolie på en brandvarm pande. Skru herefter lidt ned og smid finthakket hvidløg og halve løgringe på. Sautér omkring 5-6 minutter til løgene er klare, hvorefter rosmarinen smides på sammen med hvidvinen, som derefter koges ind.

Når vinen er kogt ind, så hældes fond på og pinjekerner og oliven kommer med. Smag til med lidt salt.

Hæld fonden ved, skru ned så det kun lige simrer, smid låg på og lad det stå i en time til kødet er mørt og næsten selv kan falde af benene.

Servér med friskbagt brød, som kan bruges til at søbe op saucen med.

Coniglio_3

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s