Kalveescalope med salvie og citron og penne kogt som risotto

Veau
Kalveescalope med salvie og citron og penne kogt som risotto.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
5 minutter.
Tilberedningstid: 5 minutter.

Det her er en nem ret med en virkelig fin og let smag, som i min verden skriger “sommer”!

2 kalveescalope (schnitzler)
Saften fra en halv citron
Et bundt hakkede friske salvieblade
Salt
Smør
Olivenolie
Peber
Mel
Tørrede penne af god kvalitet
3/4 liter hønsebouillon
Et glas hvidvin
1 finthakket skalotteløg

Start med at lige tørre evt. væk fra kødstykkerne, så det ikke smatter ud over det hele ved næste step. Bank dem herefter til ca. 1/2 cm i tykkelsen med en kødhammer, hvorefter de drysses let med mel og salt og peber på hver side. Ryst overskydende mel af.

Opvarm olie og smør på en meget varm pande og lad det bruse af, hvorefter kødet smides på. Det skal ikke have meget mere en 1 minut på hver side.

Tag kødet af, og smid herefter salvie på panden sammen med citronsaften. Lad det koge ind i et minuts tid, og hæld det herefter over kødet.

Servér straks.

Pastaen tilberedes ved at en klat smør og lidt olie opvarmes i en sauterpande. Herefter tilsættes løg og det ligger og hygger sig i omkring 5 minutter – det må ikke blive brunt.

På med pastaen, som røres rundt i blandingen til de er fedtet godt ind. Så er det på med hvidvinen, som koges ind, inden en suppeskefuld bouillon hældes på. Under omrøring koges også denne ind, hvorefter en ny skefuld tilsættes. Fortsæt således til pastaen er kogt aldente. Den bliver mere smagfuld og cremet end normalt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s