Kulmule på rosmarinspyd med parmaskinke og zucchini.

Fisk_B
Kulmule på rosmarinspyd med parmaskinke og zucchini. Grillet grønt på sidelinjen.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
25 minutter.
Tilberedningstid: 5-10 minutter.

1 kulmulefilet uden skind
4 skiver parmaskinke
1 zucchini
Salt
Peber
Olivenolie
4 rosmarinkviste
1 aubergine

Tilbehøret er i virkeligheden det nemmeste lige at starte med, da skiverne af zucchini og aubergine lige skal have en omgang groft salt, som kan trække lidt af væden ud af dem. Skiverne skal være omkring 3 mm tykke og være lavet på den lange led. Et mandolinjern vil utvivlsom være din bedste makker til dette job.

Når væden er trukket ud efter omkring 15 minutter, så børst saltet af og pensl begge sider med olivenolie og giv dem et skud friskkværnet peber. Salt behøves ikke, for lidt af saltet fra væde-tricket vil forblive i dem.

Spyd laves ved at lægge en skive parmaskinke oven på en zucchiniskive, som er skåret på den lange led ligesom dem, som skal være tilbehør senere hen. Disse skiver skal dog blot være 1-2 mm tykke. Mandolinjern si’r jeg igen.

Skære fisken i mundrette stykker.

Tag de nederste nåle af rosmarinen, som skal fungere som spyd, og kom herefter fisk og zucchini/skinke på. Lad zucchini og skinke bølge sig som en slange mellem fisken – det’ pænt. Se evt. billedet nedenfor, hvis det er lidt uklart, hvad jeg mener.

Pensl spyddene med lidt olie og giv dem et skud peber, inden de grilles ved hård varme i ca. 2 minutter på hver led. Vent med at vende dem til fisken ikke sidder fast i grillen, så det ikke går i stykker.

Tilbehøret grilles ligeledes blot et par minutter på hver side til de er gyldne og let sprøde.

Fisk_A
In the making …

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s