Grillet lammerack med kartoffelsalat med friskbælgede ærter, feta, dild og citronolie

Lam_3
Grillet lammerack med kartoffelsalat med friskbælgede ærter, feta, dild og citronolie.

Her kommer sidste opskrift fra sommeren i Rørvig, men umiddelbart også den bedste. Det er smagen af sommer fra start til slut rent smagsmæssigt!

Antal personer: 4 personer.
Forberedelsestid:
30 minutter.
Tilberedningstid: 20 minutter ekskl. afkøling af kartoflerne.

1 kg nye kartofler (her købt i en vejside i Rørvig – nyopgravede fra den tilstødende mark)
200 g god feta brækket i mindre stykker
Friskbælgede ærter – jo flere, jo bedre
1 bdt. frisk dild hakket groft
2-4 spsk. citronolie
Lammeracks – igen gælder næsten jo mere, jo bedre
Salt
Peber

Lam_2
Kartoffelsalaten.

Start med kartoffelsalaten, da denne skal laves med kun lune kartofler, hvorfor de lige skal nå at køle af.

Skrab kartoflerne og kog dem i letsaltet vand til de er møre. De skal stadig have bid, så lad være med at dødskoge dem. Hæld herefter vandet fra og stil dem til afkøling.

Bland kartoflerne med dild, feta, ærter og citronolie og giv hele herligheden et skud friskkværnet peber, og så er dét på plads.

Lammeracks’ene gnides med salt og peber, inden de kommer på en glohed grill ved inddirekte varme i omkrin 20 minutter alt efter, hvor lyserødt med kan lide sit kød. Vend det fra tid til anden, så det får stegeskorpe på alle sider.

Skær kødet i skive med ét ben på hver, og så er sommeren serveret på en tallerken!

Lam_1
Sommermaden i fuld flor (nåh ja, og en enkelt legetøjsbil, et godt glas rødvin og lidt oliven, som lige stillede den værste appetit inden maden var helt klar).

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s