Flæskesteg med fyld af friske ferskner og timiansmør

Pork
Flæskesteg med fyld af friske ferskner og timiansmør.

Antal personer: 4–6 personer.
Forberedelsestid:
30 minutter.
Tilberedningstid: 90 minutter.

Jeg er egentlig ret sikker på, at denne opskrift er på bloggen. Men jeg kan ikke finde den. Så er det bare mig, der er småt begavet ud i søgningens kunst, og opskriften reelt er her allerede, så bær over med her, for så kommer her en genganger. Er den der ikke, så værs’go’: Flæskesteg på en ny måde med afsæt i den gode Hr. Olivers opskrift fra for læææænge siden i én af hans 293.473 kogebøger.

1 stk. flæskesteg på omkring 1,5–2 kg
4 friske ferskner
150 g smør
1 bdt. frisk timian
Salt

Løsn flæskesværen fra midten og ud mod siderne på stegen, således at de stadig sidder fast i hver sin side ned langs siderne. Der skal med andre ord skæres ind fra hver sin ende af stegen.

I denne lomme kommer du halverede ferskner ind sammen med smør, som er rørt sammen med bladene fra den friske timian.

Snør krapylet godt sammen med bomuldssnor, og gnid herefter sværen med en ordentlig omgang salt. Sørg for, at det kommer godt og grundigt ned mellem sværene.

Læg dyret i et fad af en art, som kan tåle godt med varme, og smid den på grillen ved indirekte varme i omkring 1,5 time.

Hvis sværen ikke er sprød, så snyd og giv den en hurtig omgang under ovnens grill. Er sværen sprød, så er der ingen grund til at gøre yderligere andet end at lade stegen hvile i ti minutter, inden den skæres ud.

Reklamer

4 kommentarer til “Flæskesteg med fyld af friske ferskner og timiansmør”

 1. Hvad er indirekte varme på en grill omsat til en almindelig ovn? Og hvor længe skal flæskestegen så have? Har fødselsdag på lørdag, så håber på et hurtigt svar! Tak 🙂

  1. Hej Ulrika

   Omsat til ovn er vi nok ude i, at du smider kødet på en rist over en bradepande med lidt vand i bunden, i en kold ovn. Ovnen tænder du så på 200 grader og lader kødet hygge sig deri i ca. 1,5 time. Længere tid, hvis det er et stort stykke kød – det bedste er, hvis du propper et stegetermometer i kødet.

   Her skal du i første omgang tage en beslutning, når du rammer 50 grader: Er sværen sprød, så lader du bare kødet hygge sig i ovnen indtil du rammer 60 grader. Er den ikke sprød, så skru op på 275 grader indtil du rammer de 60 grader i kernetemperatur. Som sidste løsning kan du give sværen grill til slut, hvis den ikke makker ret – blot husk at holde øje med den hele tiden, for pludselig bliver den sort i stedet for sprød.

   Lad stegen hvile i 15 minutter utildækket inden, at du skærer den i skiver.

   1. Tusind tak !!! Jeg spiser ikke meget kød selv, så jeg er en klummer til at tilberede det 🙂 Overvejer, om jeg skal anskaffe mig et stegetermometer – det lyder som en god hjælp til novicer udi stegningens kunst… 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.