Flæskesteg med fyld af friske ferskner og timiansmør

Pork
Flæskesteg med fyld af friske ferskner og timiansmør.

Antal personer: 4–6 personer.
Forberedelsestid:
30 minutter.
Tilberedningstid: 90 minutter.

Jeg er egentlig ret sikker på, at denne opskrift er på bloggen. Men jeg kan ikke finde den. Så er det bare mig, der er småt begavet ud i søgningens kunst, og opskriften reelt er her allerede, så bær over med her, for så kommer her en genganger. Er den der ikke, så værs’go’: Flæskesteg på en ny måde med afsæt i den gode Hr. Olivers opskrift fra for læææænge siden i én af hans 293.473 kogebøger.

1 stk. flæskesteg på omkring 1,5–2 kg
4 friske ferskner
150 g smør
1 bdt. frisk timian
Salt

Løsn flæskesværen fra midten og ud mod siderne på stegen, således at de stadig sidder fast i hver sin side ned langs siderne. Der skal med andre ord skæres ind fra hver sin ende af stegen.

I denne lomme kommer du halverede ferskner ind sammen med smør, som er rørt sammen med bladene fra den friske timian.

Snør krapylet godt sammen med bomuldssnor, og gnid herefter sværen med en ordentlig omgang salt. Sørg for, at det kommer godt og grundigt ned mellem sværene.

Læg dyret i et fad af en art, som kan tåle godt med varme, og smid den på grillen ved indirekte varme i omkring 1,5 time.

Hvis sværen ikke er sprød, så snyd og giv den en hurtig omgang under ovnens grill. Er sværen sprød, så er der ingen grund til at gøre yderligere andet end at lade stegen hvile i ti minutter, inden den skæres ud.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s