Grillet gedeost med pinjekerner og gransirup

Gedeost
Grillet gedeost med pinjerkerner og gransirup.

Antal personer: Et syltetøjsglas med sirup og så ellers forret nok til ca. 4 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter.
Tilberedningstid: 60 minutter + afkøling af sirup.

Ja, ja, jeg ved det godt. Det er læææænge siden, at der sidst var noget der rørte sig her på bloggen. Men what to do, når nu man får chancen for at komme i sommerhus i Rørvig fra onsdag aften til mandag aften? Nåh ja, at man så bliver nødt til at ta’ hjem allerede mandag morgen grundet sygdom (jeg er stadig i tvivl om, om jeg havde byldepest, rabies eller blot dødelig fugleinfluenza, men syg, det var jeg sat’me!), det er jo så en anden side af sagen.

Nåh, men vi fik jo mad, så her kommer lige et par opskrifter på lidt af det.

3 dl vand
3 dl sukker
6 dl helt små, fine, nye, granskud
1 rulle frisk gedeost
50 g pinjekerner

Start med siruppen (som i øvrigt også gør sig virkelig godt til f.eks. blåbær-pandekager, vanilleis og lignende – vi testede selv): Rens granskuddene virkelig grundigt. Der må ikke være noget som helst andet tilbage end de små lysegrønne skud – ingen små brune stykker, harpiks eller andet.

Kog vand og sukker op, så sukkeret smelter.

Smid gran deri og lad det simre i ca. 45 minutter, hvorefter granskuddene sies fra og siruppen hældes på Atamon-skyllede glas til afkøling.

Så er dét på plads.

Når siruppen er kold, så skær osten i skiver.

Rist pinjekernerne på en tør pande, til de er gyldne. Køl dem herefter let af på en tallerken, så de ikke rister yderligere på panden.

Osten i et ildfast fad, og så ellers under ovnens grill til den er boblende og let gylden. Ud med den igen.

Anret osten på en tallerken, hæld sirup over (ikke det hele – bare en lille og passende mængde) og drys så med pinjekernerne.

Så er der serveret …

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s