Stegt torsk med hvide asparges med røget baconkrymmel og beurre blanc

Torsk
Stegt torsk med hvide asparges med røget baconkrymmel og beurre blanc.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter.
Tilberedningstid: 30 minutter.

1 stykke torskefilet i passende stykke uden skind og ben
8-10 friske hvide asparges
1 lille stykke røget bacon
3 skalotteløg, finthakket
Lidt god olivenolie
2 dl hvidvin
125-150 g smør

Skræl de hvide asparges med en kartoffelskræller, og skær herefter den lidt træede ende af. Kog vand op i en gryde med en smule salt, og kog dem deri i ca. 4-5 minutter. Har du en aspargesgryde (eller anden passende gryde, hvor kunststykket kan lade sig gøre), så du kan koge selve dine asparges uden at hovederne koger med, så er det allerbedst.

Tag aspargesene op af gryden, når de er kogt tilpas.

Skær bacon i helt små tern, og steg dem godt sprøde på en brandvarm pande. Læg dem herefter på fedtsugende papir, og når de er kølet af, så finthakker du dem til en fin krymmel.

Opvarm en smule olie på en pande ved jævn varme, og smid løg deri. Lad dem simre i 5-6 minutter til de er klare, og smid så hvidvin på.

Lad vinen koge ind til nærmest ingenting – den skal blot ligge som en slags “hinde” om løgene.

Pisk lidt efter lidt kolde smørtern i, til saucen har den ønskede konsistens. Si løgene fra, og saucen er klar. Eller lad løgene blive i – det gør jeg fra tid til anden, hvilket giver en mere “rustik” sauce, som ikke helt er efter bogen, men som stadig har masser at byde på.

Torsken steges blot på en varm pande, til den næsten er hvid hele vejen igennem (det kan man sagtens se på siden af den, mens den hygger sig på panden). Herefter vendes den blot, og får så lige et varmechok på den anden side et minuts penge, til overfladen lige er gylden.

Anret først fiske på en tallerken, herefter asparges og et drys bacon og så et skud sauce ud over hele herligheden.

Se dét er smagen af dansk sommmer!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s