American spareribs og sweet potato fries

Ribs
American spareribs og sweet potato fries.

Antal personer: 4 personer.
Forberedelsestid:
20 minutter + 35-40 minutters kogetid for ribbenene og marinering natten over.
Tilberedningstid: 25-30 minutter.

2 sæt ribben
4 laurbærblade
10-12 hele sorte peberkorn
1 omgang barbecuesauce (jeg havde en flaske pre-fabrikeret fra sommerferien i Sverige, som gjorde et fortrindeligt job)
3 forårsløg (kun den spiselige del af det grønne)
Lidt æblecidereddike
10-12 søde kartofler
Salt
Peber
Friskrevet parmesan

Dagen før koges ribbenene i rigeligt vand sammen med laurbærblade og peberkorn. De skal koge i omkring 35-40 minutter.

Sluk for vandet, men lad ribbenene blive deri i 10 minutter.

Tag ribbenene op af vandet og lad dem køle af, inden barbecuesaucen hældes over og hele molevitten marinerer natten over i køleskabet.

Tør ribbenene nogenlunde af for marinade, da det – som billedet også antyder – har tendens til at brænde på, og grill dem i 7-8 minutter på hver side sammenlagt. De skal dog vendes konstant, og hver gang du vender dem, så sprøjt dem med æblecidereddike (jeg brugte en blomsterforstøver til det).

Når de er færdige, så pensl med yderligere lidt barbecuesauce og drys med grofthakkede forårsløg.

Sweet potato fries laves ved at skrælle kartoflerne, som derefter skæres i stave på ca. 1 cm x 1 cm. Læg dem i en bradepande, hæld en god slat olie over og drys med salt og peber.

I ovnen med dem i ca. 15-20 minutter, hvorefter parmesan drysses over og de får en omgang grill til de er sprøde og gyldne.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s