Quiche Lorraine

DSC_0086
Quiche Lorraine.

Antal personer: 4-6 personer.
Forberedelsestid: 15 minutter, hvis man snyder og bruger en færdiglavet tærtedej.
Tilberedningstid: 45 minutter.

Quiche er – så vidt jeg ved i hvert fald – en lidt mere generel betegnelse for tærter i almindelighed i Frankrig. Quiche Lorraine stammer fra den nordlige del af det franske, og er tærte med bacon og en æggecreme. Skal alt være efter den oprindelige opskrift, så skal der vist nok ikke ost i, men en gryére (eller som her: Parmesan) klæder den nu ganske godt alligevel.

Estragon hører sig bestemt heller ikke til i originalen, men jeg er kæmpe fan af netop estragon, så det fik altså plads deri også.

Mht. estragon skal du i øvrigt være opmærksom på, at får støvet den franske op. Den russiske, som er den “anden” spiller på markedet, den smager ikke af nær så meget.

1 stk. færdiglavet tærtedej
4 æg
200 g røget bacon i små tern
Lidt smør
Lidt olivenolie
3 dl madlavnings- eller piskefløde
100 g friskrevet parmesan
Lidt revet muskatnød
Salt
Peber
5-6 “stilke” frisk, fransk estragon grofthakket

Steg baconternene sprøde på en pande, og læg dem derefter på fedtsugende papir.

Bland de resterende ingredienser (med undtagelse af selv tærtedejen selvfølgelig) sammen.

Smid tærtedejen i et tærtefad, og tryk den godt op mod siderne.

Fordel først bacontern deri, og hæld så ægge- og osteblandingen over. Kom herligheden i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter.

En ikke for kraftig rødvin eller en kraftig hvidvin og så lidt sol og sommer gør sig rigtig godt til denne ret!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s