Risotto med gorgonzola og ærteskud

DSC_0082
Risotto med gorgonzola og ærteskud.

Antal personer: 4 personer.
Forberedelsestid: 10 minutter.
Tilberedningstid: 30 minutter.

1 liter hønsefond
2 dl hvidvin
1/2 dl olivenolie
50 g smør
2 skalotteløg, finthakkede
900 g risotto-ris (eller grødris i en snæver vending – det går faktisk fint, og koster halvdelen)
100 g friskrevet parmesan + til pynt
Friskkværnet peber
200 g gorgonzola
1 bdt. friske ærteskud

Opvarm olie og smør i en tykbundet gryde, og tilsæt løgene. Svits til de er klare, hvorefter risene tilsættes. Sørg for at risene bliver “sovset” godt ind i olien alle sammen. Tilsæt hvidvin, og lad alkoholen fordampe, og væden koge ind.

Herefter hældes en slat af fonden i, og den koges ind under konstant omrøring. Fortsæt således til al fonden er brugt – det tager omkring 25 minutter.

Tilsæt parmesan, grofthakkede ærteskud og gorgonzola, rør rundt og læg låg på gryden, som tages fra varmen. Lad den stå i 3–4 minutter inden servering.

Server med yderligere friskrevet parmesan og friskkværnet peber.

Er der leftovers, så se lige på denne opskrift på sprødstegt risotto.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s