Kylling med flødesauce med Karl Johan

Kylling
Kylling med flødesauce med Karl Johan.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter + 1 lille times i blød for svampenes vedkommende.
Tilberedningstid: 20 minutter.

2 kyllingebrystfileter
Kartofler
1 lille bdt. persille
1 1/2 dl fløde
3 spsk. Noilly Prat
15–20 g tørrede Karl Johan-svampe opblød i vand
2 dl hønsefond
1 skalotteløg i helt fine tern
En klat smør

Kartoflerne skal blot koges halvdelen af den tid, som man ellers ville koge dem, for at de er møre. Herefter opvarmes en god klat smør sammen med lidt olie i en pande ved god varme, og kartoflerne smides på sammen med salt og peber. Steg dem derpå under jævnlig omrøring til de er gyldne, sprøde og møre.

Kyllingebrysterne skæres næsten igennem på tværs, så de kan bredes ud som en sommerfugl. Krydr med salt og peber og grill dem til de er gennemstegte. Ikke så mange dikkedarer dér!

Saucen tilberedes ved, at en klat smør opvarmes med lidt olivenolie på en pande ved jævn varme. Smid løg på og lad det simre til de er klare. Kom Noilly Prat på, og lad alkoholen koge fra inden fløde og fond tilsættes sammen med svampene. Lad simre i 10 minutters tid og drys så friskhakket persille i. Smag til med salt og peber.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s