Højrøvet hotdog

Hotdog
En temmelig højrøvet hotdog til en hverdagsaften.

Antal personer: 2 (meget sultne) personer – ellers vil jeg mene, at der er nok til 3 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter + hævning af brødene natten over.
Tilberedningstid: 60 minutter.

Pølsebrød
1/2 pose tørgær
4 1/2 dl hvedemel
1 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
1 spsk. flydende honning
1 1/2 dl vand

Ketchup
500 g modne og smagfulde tomater
40 g rørsukker
1 fed hvidløg
2 spsk. æbleeddike
1 løg
2 spsk. olivenolie
1 stjerneanis
Salt
Peber

Rugmelsfritterede løgringe
2 løg i ringe
2 sammenpiskede æg
Rugmel
Salt
Peber
Smagsneutral olie til frittering

Andet
Friske ærteskud
Pølser af god kvalitet (evt. disse)

Pølsebrød
Opløs gæren i vandet og tilsæt herefter de resterende ingredienser. Ælt skidtet godt igennem i en 10 minutters tid. Læg herefter dejen i en skål, som dækkes med husholdningsfilm natten over.

Form 6 små aflange brød af dejen, og lad dem efterhæve i ca. 1 time inden de bages i ovnen ved 200 grader i omkring 8–10 minutter.

Ketchup
Opvarm olien i en gryde og tilsæt grofthakket løg og hvidløg. Lad det simre ved jævn varme i 7–8 minutter til løgene er klare. Tilsæt så sukkeret og lad løgene karamellisere. Tilsæt de resterende ingredienser og smag til med salt og peber.

Lad det hele simre ved svag varme i 45 minutter.

Blend hele herligheden (tag dog lige stjerneanis fra) og lad det herefter passere gennem en sigte – brug evt. lige en grydeske til at “tvinge” det igennem, således at så lidt som muligt går til spilde, men kerner osv. dog sorteres fra.

Hæld ketchuppen i et skoldet glas med tætsluttende låg, og sæt det på køl til det skal bruges.

Det der ikke bliver brugt burde kunne holde sig i omkring en måned på køl – du skal blot være helt sikker på, at glasset er helt rent.

Rugmelsfritterede løgringe
Snit løgene til grove ringe og vend dem i æg.

Smid dem herefter i en pose, som i forvejen indeholder mel, salt og peber. Ryst godt rundt, så alle løgringene får et fint lag på ydersiden.

Opvarm olie i en gryde til 170 grader og smid så løgene deri – nøjes med en god håndfuld af gangen, eller klistrer de bare sammen og olien bliver for kold, så det hele ender ud i noget rod. Lad dem friturestege i ca. 3 minutter (vend dem gerne lige undervejs), inden de tages op med en hulske og lægges på fedtsugende papir til de skal bruges.

Andet
Steg pølserne og anret så ellers en hotdog med først brød, så pølsen, ketchup, løgringe og til slut friske ærteskud.

En mening om “Højrøvet hotdog”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s