Valnøddemazarin

Pie
Valnøddemazarin.

Antal personer: 8 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter + 1 time til afkøling af dejen.
Tilberedningstid: 25 minutter.

175 g hvedemel + 4 spsk. til fyld-delen
200 g smør
100 g sukker + 2 spsk. til dejen
3 æg
100 g valnødder
1/2 tsk. bagepulver

Dejen laves ved at blande 125 g smør sammen med de 175 g hvedemel. Du skal bruge hænderne, det klistrer, men hold ud. Når det er godt mast sammen, så tilsættes 2 spsk. sukker og blommen fra det ene æg.

Når dejen er samlet, så rul den ind i husholdningsfilm og læg til på køl i en times tid.

Dejen tages herefter ud og rulles ganske flad på et meldrysset bord. Det skal gå lidt stærkt, for ellers begynder dejen for alvor at sidde fast i bordpladen efterhånden som smørret smelter i dejen igen.

Læg dejen i et tærtefad med løs bund, som skal være smurt med lidt smør.

Herefter kommes fyldet i (opskrift på det lige om lidt), og tærten bages i 25 minutter ved 200 grader midt i ovnen.

Fyldet laves ved at røre de 75 g smør sammen med 100 g sukker, de 2 æg, 4 spsk. hvedemel og bagepulvereret. Herefter tilsættes valnødderne, som skal være hakket ganske fint.

Når tærten er bagt, så drys evt. lidt flormelis over – det ser pænt ud.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s