Trekornsboller til frokosten

Frokost
Trekornsboller.

Antal personer: 8 personer, hvis de kan spise en enkelt bolle hver.
Forberedelsestid:
20 minutter + 2 timer til hævning.
Tilberedningstid: 20 minutter.

25 g gær
4 dl lunken vand
2 spsk. kommen
3 spsk. hørfrø
3 spsk. sesamfrø
2 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
500 g hvedemel
Æggehvide til pensling

Gær opløses i vandet, hvorefter kommen, hørfrø, sesamfrø, olie, salt og mel æltes i. Ælt skidtet godt og grundigt – 7–8 minutter i en røremaskine er ikke for meget.

Sæt dejen til hævning tildækket med et fugtigt klæde til den er cirka dobbelt størrelse – en times tid er nok ikke helt skævt.

Ælt dejen godt igennem, og form derefter 8 boller, som lægges på en bageplade med bagepapir. Igen skal de så lige dækkes til, og så ellers hæve til dobbelt størrelse endenu en gang.

Pensl så med æggehvide og drys med sesamfrø.

Bag på nederste rille i ovnen ved 225 grader i 20 minutter.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s