Thebirkes

Thebirkes
Thebirkes.

Antal personer: 8 personer, hvis de hver kan spise én.
Forberedelsestid:
25 minutter + 2 timer til hævning.
Tilberedningstid: 20 minutter.

25 g gær
2 dl lunken mælk
1 æg
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
250 hvedemel
75 g smør
Æggehvide til pensling
Birkes

Opløs gær i mælken og tilsæt æg, sukker, salt og mel. Ælt godt igennem og lad den hæve til dobbelt størrelse – det ta’r cirka en time.

Rul den ud til et rektangel. På 2/3 af den udrullede dej lægges smørret i et ganske tyndt lag. Læg den sidste tredjedel mod midten, og fold herefter resten over, så dejen nu ligger i tre lag.

Rul forsigtigt dejen ud på et (meget) medrysset bord – pas på, at smørret ikke flyver til alle sider. Det skal gerne blive inden i dejen. Fold den igen, så den ligger i tre lag, og rul den ud til en firkant på ca. 40 gange 30 cm.

Skær 8 stykker ud af dejen, som sættes på en bageplade.

Lad dem hæve til dobbelt størrelse igen.

Pensl med æggehvide og drys med birkes, inden de skal bages ved 250 grader på næstnederste rille i 20 minutter.

Spises med kold smør, når de er kølet ned til blot at være lune.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s