Sliders med Bigmac’ske manérer

Bigmac
Sliders med Bigmac’ske manérer.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
20 minutter + hævning af bollerne på 6–8 timer.
Tilberedningstid: 15 minutter.

Buns
1 1/2 dl lunken mælk
Gær på størrelse med en halvstor ært
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
5–6 dl hvedemel
75 g smør i tern
1 æg
Sesamfrø

Dressing
1 syltet drueagurk i finthakkede tern
3/4 dl mayonaise
1 tsk. hvidvinseddike
2 tsk. paprika
2 spsk. ketchup

Buns
Rør mælk sammen med gær og sukker. Tilsæt så salt og mel og ælt det godt sammen. Først tilsættes så æggeblommen, hvorefter smørret tilsættes herefter lidt efter lidt mens der æltes, så det indarbejdes godt og grundigt i dejen.

Sæt dejen til hævning i køleskabet med husholdningsfilm over i 6–8 timer.

Form 4–6 boller af dejen og lad dem så hæve under film i yderligere en time – sæt dem til hævning på en bageplade med bagepapir under, så du ikke behøver at flytte dem, inden de skal i ovnen.

Pensl bollerne med æggehvide og drys med sesamfrø inden de bages ved 200 grader omkring 12 minutter.

Dressing
Bland alt og lad dressingen stå på køl en lille time inden den skal bruges – den kan dog sagtens spises med det samme, hvis tiden er knap.

Samling
Burgerne kan jo reelt set indeholde alt det, som du nu en gang bedst kan li’ i en burger. Vi smed lidt salat, syltede agurker, dressingen, bøffen med smeltet ost og lidt hakkede løg i. Do as you please …

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s