Phad Thai – nu i mere autentisk udgave

Thai
Phad Thai.

Antal personer: 3 personer.
Forberedelsestid:
20 minutter.
Tilberedningstid: 10 minutter.

Jeg har tidligere kastet mig ud i denne ret. Men til forskel fra sidste gang, så havde jeg rent faktisk de ingredienser til rådighed, som jeg havde tænkt skulle indgå i retten. Så hermed en mere autentisk udgave af retten.

18–20 store rejer
200 g rispindenudler
3 thailandske skalotteløg
2 fed hvidløg
1 rød chili
2 spsk. tørrede rejer
2 letpiskede æg
4 spsk. sesamolie
1 spsk. fiskesauce
2 spsk. revet palmesukker
100 g bønnespirer
Saften fra en lime
Frisk koriander

Opvarm 1 spsk. af olien i en wok, og smid rejerne deri. Der skal være fuld gas på varmen, og så skal rejerne blot lige blive røde. Herefter tages de af varmen.

Smid skalotteløg, hvidløg, chili og tørrede rejer i en morter, og stød det til en fin mos. Opvarm den resterende olie i wokken, hvor rejerne nu ikke længere befinder sig, og smid blandingen deri. Lad det boble løs til det dufter og er let gyldent.

Kog nudlerne, og hæld vandet fra, hvorefter de smides over i wokken. Rusk rundt, og skub så nudlerne over til den ene side. Hæld æg, fiskesauce, palmesukker og limesaft i den anden side og rør rundt. Rør det stille og roligt ind i nudlerne.

Tilsæt rejerne og bønnespirerne og varm retten igennem.

Server med frisk koriander.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s