Amerikansk toastbrød

DSC_0092
Amerikansk toastbrød.

50 g gær
1/2 dl lunken vand
15 g smagsneutral olie
4 dl mælk
1 spsk. sukker
2 tsk. salt
700 g hvedemel

Smuldr gæren i en skål og opløs det i vandet.

Tilsæt olie, mælk, sukker, salt og mel og ælt godt og grundigt. 10 minutter tager den bestemt ikke skade af, og 15 minutter er nok heller ikke dumt.

Lad dejen hæve til dobbelt størrelse – en halv times tid er nok ikke helt skudt ved siden af.

Rul dejen ud i en firkant på 20 x 30 cm, og rul den så stramt sammen på den smalle led, hvorefter enderne bukkes ind under og dejen lægges i en form, hvor det igen hæver til omkring dobbelt størrelse.

Bag krabaten på nederste rille ved 190 grader i 45 minutter.

2 meninger om “Amerikansk toastbrød”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s