Tourte de courgettes

DSC_0083 copy
Tourte de courgettes.

Antal personer: 4–5 personer.
Forberedelsestid:
20 minutter.
Tilberedningstid: 50–55 minutter.

Under ferier i det franske har min kæreste og jeg flere gange fået denne tærte. Oftest til frokost, hvor den har ligget i bagerens eller caféen montre og gjort sig til. Selvfølgelig har vi kunnet smage, hvad den sådan nogenlunde indeholdte, men ikke før jeg så et (og ja, jeg syn’s stadig de er fantastiske, selvom ordet “overeksponering” måske falder mange andre ind, som det første ord) program med Price-brødrene, fik jeg det præcise navn på tærten: Tourte de courgettes. Og så er Google jo handy til at klare resten af arbejdet, når man skal hitte ud af, hvorledes man kommer ud med det bedst mulige – og mest franske – resultat. Nåh ja, og så har jeg snydt igen, for det var slet ikke mig, som lavede tærten. Det var kæresten. Hun er sgu’ efterhånden rigtig god i et køkken. Men derfor skal I ikke snydes for opskriften alligevel …

1 færdiglavet tærtedej
En stor dusk frisk timian
En smule frisk oregano
1 finthakket løg
2 finthakkede porrer
2 groftrevne courgetter
2 tsk. hakket hvidløg
Olivenolie
Salt
Peber
3 æg
Friskrevet parmesan

Porrer, løg og hvidløg svitses på en pande i lidt god olivenolie en 5–10 minutter. Det skal ikke have for kraftig varme. Tilsæt så courgetter sammen med de friske krydderurter, og lad det svitse med til væden er kogt nogenlunde væk. Smag til med salt og peber og lad det køle af, hvorefter æggene, som skal blandes med parmesanen, blandes med grøntsagsblandingen.

Halvdelen af dejen lægges ud i et smurt tærtefad, og blandingen hældes deri. Læg herefter den anden halvdel over, og luk kanterne godt til.

Pensl med lidt olie, og skær så et lille kryds i midten, så evt. overskydende væde kan dampe fra under bagningen. Så er det ellers i ovnen med skidtet i 40 minutter ved 200 grader.

Lad gerne lige tærten køle af – den er bedst håndvarm. Og kold er den faktisk også ret god!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s