Gnocchi ala romana

Gnocchi
Gnocchi ala romana.

Antal personer: 4 personer.
Forberedelsestid:
5 minutter om formiddagen og 15 minutter om aftenen.
Tilberedningstid: 15 minutter om formiddagen til polentaen + 15 minutter om aftenen til gratineringen + 45 minutter til tomatsaucen.

1 liter sødmælk
Muskatnød
Salt
Peber
250 g polenta
2 æggeblommer
100 g smør
100 g friskrevet parmesan
1 dåse hakkede tomater
1 finthakket løg
1 dl hvidvin
2 fed finthakkede hvidløg
1 bdt. friske krydderurter (jeg brugte timian, rosmarin og lidt oregano)
Olivenolie

Start med at lave polentaen som skal bruges til gnocchi’erne allerede om formiddagen, så de kan nå at køle og sætte sig. Mælken koges op sammen med ca. 80 g af smørret og et skud muskatnød. Når det koger, så tilsættes polentaen stille og roligt og der snurres rundt i det i ca. 10 minutter (her kræves armmuskler, for det sætter sig ret hurtigt).

Lad det køle lidt af inde æggeblommer og ca. 40 g af den revne parmesan tilsættes. Rør det godt sammen og smag til med salt og peber. Bred det herefter ud i et lag på ca. 1 cm på bagepapir, og lad det så køle helt af i køleskabet.

Når det er koldt, så stik cirkler på ca. 4 cm ud og læg dem i et ildfast fad. Pensl med det sidste smør, som lige skal smeltes, og drys så den resterende ost over.

I ovnen med fadet i ca. 15 minutter – giv det evt. lige et skud grill til slut, hvis osten skal være sprød.

Saucen laves ved at svitse løg på en pande ved middel varme i 7–8 minutter. Herefter tilsættes hvidløg som svitses med et minuts tid, inden der kommer hvidvin på panden. Kog det ind, og tilsæt så krydderurter og tomater.

Lad det simre i alt fra 30–60 minutter.

Server de gratinerede gnocchi på tomatsaucen og spis dem stille og roligt – lige pludselig mætter det helt gevaldigt!

Reklamer

En mening om “Gnocchi ala romana”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s