Bøf og (en slags) Pommes Anna … Og så lige en forsinket peber- og cognacsauce

Beef
Bøf og (en slags) Pommes Anna.

Antal personer: 3 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter.
Tilberedningstid: 45 minutter.

Pebersaucen fik vi faktisk i sidste uge, men jeg fik hverken taget billede eller skrevet opskriften her på bloggen, så den kommer lige med i denne omgang i stedet for. For jeg er sikker på, at den ville have gjort sig godt til denne ret – selvom en ganske simpel balsamicoglacé nu også gjorde det meget godt …

5–6 store kartofler
25 g smeltet smør
1 fed knust hvidløg
Frisk timian
Friskrevet parmesan
Salt
Peber
3 gode bøffer
30 g friske grønne peberkorn
5 dl oksefond
2 dl cognac
2 dl madlavningsfløde

Skræl kartoflerne og skær dem i så tynde skiver som overhovedet muligt – et mandolinjern vil være det foretrukne stykke køkkenværktøj i dén sammenhæng.

Smør et lille ildfast fad og læg så et lag kartofler ud deri. Smid derudover lidt frisk timian med. Pensl med smør, læg endnu et lag kartofler og yderligere lidt timian i og fortsæt sådan indtil der ikke er flere kartofler tlbage. Smør skulle der gerne være en spiseskefuld tilbage af.

Smid kartoflerne i ovnen ved 200 grader i 35 minutter.

Bland det sidste smør med hvidløg, og når de 35 minutter er gået i ovnen for kartoflerne, så hæld blandingen ud over. Ind i ovnen i yderligere 5 minutter med dem, inden der til sidst drysses frisk parmesan over og hele skidtet får omkring 5 minutter under grill (hold øje med, at det ikke brænder på – pludselig går det stærkt).

Alt imens ovenstående står på, så kunne du passende bikse saucen sammen: Hæld væden fra peberkornene, hvis de er fra dåse, og tør dem ved svag varme på en tør pande.

Mos dem let ud inden cognac tilsættes og koges ind til der er noget der minder om 1 spsk. tilbage. Så tilsættes fond og der koges ind til ca. halvdelen, inden fløde smides på og det bobler ind til en god og cremet konsistens.

Bøfferne (som skal have stuetemperatur) krydres med salt og peber og får derefter et varmechok på panden. Læs på pakken, hvorledes de skal tilberedes, for det afhænger – af gode grunde – af, hvilke bøffer du har fået fingre i. Er det ikke bøffer i indpakning, altså bøffer fra en slagter, så er jeg sikker på, at han/hun vil kunne hjælpe dig med tilberedningstips i stedet for.

One thought on “Bøf og (en slags) Pommes Anna … Og så lige en forsinket peber- og cognacsauce”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.