Højtragende carbonara

Carbonara
Højtragende carbonara.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
10 minutter.
Tilberedningstid: 15 minutter.

250 g frisk fettuccine
Olivenolie
2 fed hvidløg
2 dl madlavningsfløde
70 g friskrevet parmesan
250 g ricotta
1 bdt. friske basilikumblade
Salt
Peber
Parmaskinke
2 friske æg

Sæt pastaen til at koge, mens saucen laves – så rammer du nogenlunde samme tidspunkt for, hvornår begge dele er klar.

Opvarm lidt olie i en sauterpande, og tilsæt hvidløg. Olien skal i øvrigt opvarmes ved ikke for høj varme, så hvidløget ikke brunes, når det kommer på – ellers har det tendens til at komme til at smage lidt bittert.

Efter knap et par minutter hældes fløden ved, og det koger lidt ind – det tager et par minutter.

Når pastaen er kogt, så hæld vandet fra og vend det i saucen sammen med den friske basilikum og parmesanen. Smag til med salt og peber.

Lige inden pastaen vendes i, så kan du lige nå at pochere æggene, som blot slås ud i en kop beklædt med husholdningsfilm, som derefter lukkes helt sammen og lukkes med lidt bomuldsnor eller lignende. Herefter skal de have omkring 3 minutter i kogende vand.

Anret ægget oven på pastaen, så den flydende midte flyder ud over, når der prikkes hul på.

Spises sammen med et par skiver god parmaskinke, og så er lykken gjort!

Opskriften er kraftigt inspireret af en opskrift på becauseitmatters.dk – slå endeligt et smut forbi dén side, for der er rigtig mange gode sager!

2 meninger om “Højtragende carbonara”

  1. Fed fidus med husholdningsfilm istf bøvlet med eddike i vandet og et æg, der alligevel trevler, flyder ud og i det hele taget ligner noget, der er løgn.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s