Gamberoni in guazzetto med piadina

Rejer
Gamberoni in guazzetto med piadina.

Antal personer: 2–3 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter.
Tilberedningstid: 15 minutter.

Gamberetti in guazzetto
300 g store rejer med hale (ikke de der små gummi-agtige no’en)
1 dåse hakkede tomater
3 fed finthakkede hvidløg
1/2 bdt. friskhakket persille
1 glas hvidvin
Salt
Peber
Olivenolie

Piadina
450 g hvedemel
1 1/2 tsk. salt
1 1/2 spsk. bagepulver
300 ml vand
Olivenolie

Gamberetti in guazzetto
Rens rejerne ved at tage halen af og skære den lille sorte tarm fra.

Opvarm en god slat olivenolie i en sauterpande og svits hvidløg deri – det må endelig ikke blive branket, så kommer der hurtigt til at smage lidt bittert. Hæld tomaterne gennem et finmasket dørslag, så kun væden kommer på panden.

Lad det simre et lille minut inden rejerne kommes på panden sammen med hvidvinen. Lad alkoholen koge fra inden tomatstykkerne kommes på, og der smages til med salt og peber.

Drys med friskhakket persille lige inden servering.

Piadina
Bland mel, salt og bagepulver sammen. Tilsæt vand og ælt i omkring fem minutter til dejen er smidig.

Drys lidt mel på bordet, og del dejen i ca. 8 stykker, som rulles helt tynd ud.

Pensl med lidt olivenolie på begge sider, og steg dem så på en meget varm pande i ca. 1 minut. på hver side. De skal selvfølgelig steges på panden én af gangen.

Servering
Server rejerne sammen med brødene, som skal bruges som “ske”. Det sviner lidt, så det er ikke en ret, som er anbefalelsesværdig på første date, hvis man går op i dén slags. Men det smager rasende godt!

Opskriften på rejerne er lavet med inspiration fra denne: http://www.minmandsitalienskekoekken.dk/2014/01/08/hele-kaemperejer-i-tomat-gamberoni-in-guazzetto/. Opskriften på Piadina’erne er en gammel en sakset fra et sted, som jeg ikke kan huske længere, så jeg håber ikke, at jeg træder no’en over tæerne.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s