Spaghetti med rejer i senneps- og grappasauce

Grappapastaen
Spaghetti med rejer i senneps- og grappasauce.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter.
Tilberedningstid: 10–12 minutter.

Gastromad lavede for efterhånden laaang tid siden en ret, som jeg har haft stående på min “det-må-jeg-prøve-at-lave-noget-der-minder-om-en-dag-for-hold-op-det-lyder-lækkert-liste” lige så længe. Nu kom dagen, og selvom blæksprutterne blev skåret fra og den ellers lækkert udseende spinatpasta blev erstattet af en god tørret spaghetti, så er retten bestemt at anbefale. Det let skarpe i sennep og grappa står rigtig godt til rejerne – de bliver ikke overdøvet smagsmæssigt, men bliver bare pænt “holdt i hånden”. Gastromads opskrift finder du i øvrigt her.

15–20 store rejer befriet for tarm osv.
1/4 liter madlavningsfløde
2 spsk. sennep
3 spsk. god grappa (jeg brugte den her)
2 finthakkede skalotteløg
1 fed finthakket hvidløg
50 g smør
1/2 bdt. friskhakket persille
Saften fra en halv citron (evt. lidt mindre – smag dig frem)
Spaghetti

Start med at sætte spaghettien til at koge.

Imens tilberedes saucen ved at smelte smørret ved jævn varme, hvori løg – begge slags – svitses let. Et minut eller to skulle kunne gøre det.

Herefter tilsættes rejerne, og der ruskes rundt i yderligere et minut.

Så smider du grappa’en i gryden og sætter ild til skidtet – husk at have slukket for emhætten inden.

Når flammerne dør hen, så tilsætter du fløde og sennep inden der smages til med citronsaft, salt og peber.

Når spaghettien er kogt, så vend den i saucen og drys med persille.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s