Elgbøffer med lardo med knuste kartofler med timianolie

Antal personer: 4 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter.
Tilberedningstid: 20 minutter.

En kollegas mand havde nedlagt en elg. Det gi’r en masse kød. Og dermed var vejen banet for en omgang elgbøffer med lardo med knuste kartofler med timianolie. Elg er meget magert, og smager mere “vildt” en f.eks. hakket oksekød. Der er mere power i smagen. Til gengæld gør magerheden i kødet, at der med fordel kan tilføjes lidt fedt – i denne opskrift i form af lardo.

Dermed ender du ud i en ret, som vel kan betegnes som en slags “Sverige møder Italien” – og det er nu ikke så tosset endda.

Billedet må du i øvrigt tænke dig til, for det er ikke verdens mest fotogene ret, men det smager sgu’ godt!

1 kg hakket elgkød
250 g lardo, hvoraf ca. 150 g skal være i papirstynde skiver og resten hakkes helt fint
1 tsk. flydende røg
Salt
Peber
Smør
Kartofler
2 dl. olie
1 bdt. frisk timian

Kødet blandes med den hakkede lardo og smages til med flydende røg, salt og peber. Herefter formes det til solide bøffer, hvor den papirstynde del af lardoen vikles om. Fæstn med en kødnål eller kødsnor, så det ikke ryger af under stegningen.

Opvarm olie og smør på en pande, og steg så bøfferne derpå til de ser ud, som du gerne vil have det, indeni. Jeg er bedst til rødt kød, men det er jo en smags sag.

Til timianolien opvarmes olien i en lille gryde til 60–70 grader. Herefter tilsættes timian, og så blendes hele herligheden. Lad herefter olien løbe gennem et kaffefilter, og så er den ellers klar til servering.

Kartoflerne koges blot, og så knuses de med bagsiden af en ske, inden olien hældes over, og hele herligheden serveres med en elg på sidelinjen!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s