Perlebyg med kylling, salsiccia og en håndfuld gode grøntsager

Kylling
Perlebyg med kylling, salsiccia og en håndfuld gode grøntsager.

Antal personer: 4 personer.
Forberedelsestid:
10 minutter.
Tilberedningstid: 30–35 minutter.

4 kyllingebryster (gerne med skind)
4–6 små salsiccia’er
2 stængler blegselleri i små tern
2 løg i små tern
2 fed hvidløg, finthakket
1/2 hønsebouillon
Lidt olie
1/2 dåse hakkede tomater
15–20 tørrede abrikoser i små tern
Skal af en øko-citron i julienne
1/2 dl god sherryeddike
200 g perlebyg

Steg pølserne, så de får stegeskorpe. Herefter skal de skæres i grove skiver, som stilles til side. Alt efter hvor fede pølserne er kan det være, at det er påkrævet med lidt fedtstof på panden.

Steg herefter kyllingen, så også den får stegeskorpe og sprødt skind – hvis der altså er skind på. De skal i øvrigt lige have et skud salt og peber inden de kommer på panden. Og så ellers af med dem også.

I fedtstoffet fra pølser og kylling svitses løg og blegselleri til løgene er klare. Herefter tilsættes perlebyg, og der hældes eddike ved. Rør godt rundt i retten, så al byg er fedtet godt ind.

Så tilsættes tomater, bouillon og abrikoser, og retten stilles til at simre i omkring 25–30 minutter. Nåh ja, og pølsen og kyllingen skal simre med forresten. Retten skal simre uden låg.

Server med revet citronskal, som lige giver retten det sidste “pift”.

Opskriften er kraftigt inspireret fra denne hos becauseitmatters.dk

En mening om “Perlebyg med kylling, salsiccia og en håndfuld gode grøntsager”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s