Disney-klassiker: Spaghetti og kødboller

Meatballs
– eller hvis ret skal være ret: Fettuccine med kødboller

Antal personer: 4 personer.
Forberedelsestid:
30 minutter.
Tilberedningstid: 15 minutter.

Kødbollerne har før spøgt her på bloggen, men i en lidt anden udgave en denne (se den første udgave her). Opskriften er “forfinet”, så den får endnu en chance.

400 g hakket oksekød (ikke for magert)
5 skiver toastbrød – gerne noget tørt noget, det gør ingenting
Mælk
Salt
Peber
3 æg
Friskhakket persille, timian og salvie – samlet omkring 1 dl
50 g friskhøvlet parmesan + lidt til servering
1 frisk mozzarella
Pankorasp
500 g frisk fettuccine
400 g tomater
En slat Noilly Prat
1 lille løg, finthakket
2 fed knust hvidløg
Lidt olivenolie
Smør

Skær skorperne af brødet, og vend det herefter i mælk, som knuges ud bagefter. Bland det så med kød, 2 æg, salt, peber, krydderurter og parmesan.

Form til små kødboller, prik et lille hul deri, hvori et lille stykke mozzarella puttes, og luk dem så igen.

Pisk det sidste æg let sammen og vend kødbollerne deri, inden de vendes i pankorasp.

Steg dem i en blanding af rigeligt smør og olie, så de bliver sprøde og gyldne.

Imens hakkes tomaterne, som kommer i en tur på en varm pande i lidt olie sammen med løgene. Tilsæt så lidt Noilly Prat og lade det koge ind. Smag til med salt og peber.

Men gryderne er i gang med ovenstående, så koger du din pasta, så den er klar samtidig med alt det andet.

Servér med et skud friskkværnet peber og frisk parmesan.pasta

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s