Gnocchi med salviesmør

Gnocchi
Gnocchi med salviesmør.

Antal personer: 4 personer.
Forberedelsestid:
20 minutter.
Tilberedningstid: 30 minutter.

Gnocchi minder mest af alt som en blanding af pasta og melboller. Men på den gode måde! De er som udgangspunkt lavet af almindelig hvedemel, majsmel eller hvedemel kombineret med kartofler. Derudover kan der være tilsat spinat og lignende smags- og farvegivere – helt ligesom med pasta. Spring ud i dem – den er en rasende god spise!

1 kg kogte kartofler (gerne nogle melede nogle af slagsen)
250 g hvedemel
1 spsk. olivenolie
Salt
50 g smør
1 bdt. friske salvieblade
Friskrevet parmesan
Friskkværnet peber

Afkøl kartoflerne til, at de er til at holde på uden at fingrene falder af. Mos dem godt og grundigt – der skal helst ikke være klumper i. Tilsæt så mel, olie og salt og rør det godt sammen.

Tril “dejen” til lange pølse på ca. 1 cm i diameter. Skær dem herefter ud i stykker på 1–1,5 cm. Giv dem så et let tryk med en gaffel, så de får et fint mønster.

Kog dem i letsaltet vand i 2–3 minutter.

Imens de koger, så smelt smørret i en lille gryde til det bruner let. Smid så salviebladene i, og lad det rumstere med i et minuts tid. Så er saucen på plads.

Vend gnocchierne i saucen og servér med friskrevet parmesan og et skud friskkværnet peber.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s