Petit salé aux lentilles – fransk svar på gule ærter

Sale
Petit salé aux lentilles.

Antal personer: 5 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter + min. 8–12 timers iblødsætning af linserne.
Tilberedningstid: 1 time 45 minutter.

Dette er på ingen måde den originale og autentiske opskrift på retten, men min fortolkning af den. Til gengæld er den måske lidt nemmere at gå til, da jeg bruger kød, som kan fås (næsten) alle steder. Retten er ikke ret pæn, det indrømmer jeg – men den smager vidunderligt en råkold aften som i aften!

400 g røget bacon
400 g tykke svinekoteletter
6 salsiccia (jeg brugte dem her)
Vand
1 løg
3 nelliker
4 hele fed hvidløg
1 blegselleri
1 dusk persille
1 håndfuld frisk timian
2 laurbærblade
Salt
Peber
2 gulerødder
250 grønne Puy-linser

Skær kødstykker i gode, solide stykker – ikke mundrette stykker. De skal være større. Læg dem i en gryde sammen med en suppevisk af blegselleri, timian, persille og laurbærblade. Læg også løg og hvidløg deri. Hæld vand ved, så tingene lige præcis er dækket.

Kog op og lad det så simre ganske stille og roligt i en time.

Så skal pølserne deri og det skal lige have et skud salt og peber. Lad det simre videre i 20–30 minutter.

Imens skæres gulerødderne i mindre tern og de koges sammen med linserne i ca. 30 minutter.

Hæld vandet fra både kød og linser, og anret linserne nederst med kødstykker ovenpå. Pynt evt. lidt frisk persille – det gør rette marginalt pænere. Men heldigvis smager den ubetinget meget bedre, end den ser ud.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s