Focaccia med rosmarin, sorte oliven og salt

Foccasia
Focaccia med rosmarin, sorte oliven og salt.

Antal personer: Virkelig mange personer (det er er almindelig størrelse bradepande-rist, som brødet står på – og fylder ud).
Forberedelsestid:
70 minutter.
Tilberedningstid: 25 minutter.

1600 g hvedemel
1 dl olivenolie + lidt til bradepanden/fadet, som brødet skal bages i
40 g salt + til et strø over brødet til slut
50 g gær
1 liter lunken vand
Frisk rosmarin
Sorte oliven

Opløs gæren i vandet og tilsæt mel, salt og olie. Ælt det rigtig godt igennem – det er nemmest på en køkkenmaskine.

Sæt dejen til side og lad den hæve under et viskestykke i 30 minutter.

Hæld lidt olie i bunden af en bradepande eller et fad, så det er smurt godt ind. Læg dejen deri og tryk den ud, så hele bunden til slut er dækket af dej. Sæt den endnu en gang til side, og lad det hæve i yderligere 30 minutter.

Varm ovnen op til 225 grader.

Når de 30 minutter er gået, så lav fordybninger i dejen og læg sorte oliven deri. Fordel derefter rosmarin og drys med salt.

I ovnen med dyret i 20–25 minutter til det er gyldent i overfladen og brødet er gennembagt (det skal lyde hult, når du banker på bunden af det efter det er taget ud af formen/fadet/bradepanden).

Tag det ud på en rist og pensl med lidt olivenolie.

Spis!

En mening om “Focaccia med rosmarin, sorte oliven og salt”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s