Crôute Savoyarde

DSC_0029
Crôute Savoyarde.

Antal personer: 6 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter.
Tilberedningstid: 25 minutter.

1 daggammelt baguette skåret i solide skiver (eller ganske almindeligt toastbrød, hvis du ikke har andet)
1 fed hvidløg
Olivenolie
Hvidvin
300 g svampe (kantareller er bedst, men andre går også i en snæver vending)
3 skalotteløg, finthakkede
50 g smør
1 1/2 dl madlavningsfløde
Salt
Peber
100 g parmaskinke skåret i mindre stykker
400 g revet emmenthaler
3 spsk. Kirsch
6 æg

Svampene skæres i skiver og svitses i smør på en pande. Når de er møre, så tilsæt fløde og salt og peber og lad det koge inde.

Rist brødet. Skær hvidløget over, og gnid hver brødskive med det. Læg så brødskiverne i et fad og dryp lidt olie og hvidvin over.

Læg lidt skinke på hvert brød og så svampeblandingen.

Top med osten og sprinkl Kirsch over.

I ovnen med fadet ved 220 grader til osten er gylden og let sprød.

Steg imens en flok spejlæg, som serveres som topping, når “toast-delen” er klar.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s