Citronglasseret hellefisk med dildsauce

Fisk
Citronglasseret hellefisk med dildsauce.

Antal personer: 3 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter.
Tilberedningstid: 20 minutter.

2 fileterede hellefisk
Revet citronskal fra en øko-citron
Salt
Peber
Lidt hvidvin
50 g smør + lidt til saucen og til stegning af svampe
Kartofler
1 bdt. friskhakket dild
1 dl madlavningsfløde
1 finthakket skalotteløg
250 g svampe skåret i skiver

Skær fisken over på den lange led til i alt fire fileter. Rul dem herefter sammen, og læg dem på “slippen” i et ildfast fad, så de ikke ruller sig op igen.

Bland så citronskal og 50 g smør, og fordel det i små stykker over fisken. Hæld lidt hvidvin i bunden af fadet også, så bunden lige bliver dækket. Krydr med salt og peber.

Stil fadet i en 200 grader varm ovn i 15 minutter eller deromkring – fiske skal flage let, når du prikker til den med en gaffel, så er den klar.

Imens vaskes kartoflerne grundigt og koges i letsaltet vand.

Og imens fisken hygger sig i ovnen og kartoflerne bobler, så svits løgene i lidt smør til de er klare. På panden med svampene og svits videre til de er møre men stadig har bid. Smag til med salt og peber.

Når fisken er færdig, så hæld væden over i en lille gryde og kog op. Tilsæt fløde og dild og smag til. Lige inden servering piskes et par kolde smørterninger i.

Servér i en fart, så alt er rygende varmt!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s