Cassoulet i finpudset udgave

Cassoulet
Cassoulet; re-post, men opskriften er opdateret og finpudset en smule ift. tidligere.

Antal personer: 8–10 personer.
Forberedelsestid:
30 minutter +  bønner i blød natten over.
Tilberedningstid: Ca. 2–3 timer.

Den har været på bloggen før, opskriften på Cassoulet. Men jeg har finpudset den lidt, og synes absolut den derfor har sin berettigelse nok engang. Og det kan være den kommer endnu en gang på et senere tidspunkt, for der findes variationer af retten over hele frankrig, som jeg tænker at prøve af som tiden går. Der er bl.a. en udgave, hvor “det bærende kød” er and, og hvor retten gratineres med en brød- og osteblanding til slut. Og det lyder jo bestemt heller ikke dårligt. Men skal du kaste dig ud i Cassoulet, og står med valget mellem opskriften nedenfor, og den tidligere (den er i øvrigt her), så ta’ den her. Den er bedst af de to.

600–700 g lammebov i tern
12 små vildsvine-salsiccia
600–700 g svinebryst i store tern
300 g hvide bønner (opblødt natten over)
4 friske laurbærblade
8 kviste frisk timian
4 løg i tern
6 fed hvidløg, finthakket
4 spsk. andefedt
2 dåser hakkede tomater
1 liter grøntsagsbouillon
5 stængler blegselleri
2 pastinakker
Salt
Peber
Friskhakket persille

Bønnerne, som skal have stået i blød i minimum 12 timer, skylles og koges sammen med laubærblade og halvdelen af timianen i letsaltet vand. De skal koge i 40 minutter eller deromkring – bare til de lige akkurat er møre. Hæld så vandet fra og stil dem til side.

Svits løg og hvidløg i andefedtet (dette kan sådan set gøres mens bønnerne koges, hvis du vil spare lidt på tidskontoen) i 6–7 minutter ved svag varme til de er klare. Tilsæt det resterende timian, tomater og bouillon og kog det op. Så skal svine- og lammekød deri, og det skal simre ganske stille i en times tid.

Blegsellerien skæres i skrå skiver og pastinakkerne skrælles og skæres i mindre tern. Disse kommes i sammen med pølserne og bønnerne, når kødet har simret i den omtalte times tid, og så skal det hele boble videre i ca. 20 minutter. Smag lige til med salt og peber undervejs.

Server med friskhakket persille og godt brød – her kan i øvrigt anbefales “Verdens bedste brød”, som du finder opskriften på her.

Reklamer

3 kommentarer til “Cassoulet i finpudset udgave”

  1. glimrende. men min erfaring er, at hvis man har lyst til at bruge sprængt and i retten, så er lårene faktisk bedre end brysterne.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s