Udon-nudler med gode sager

Nudler
Udon-nudler med gode sager.

Antal personer: 3 personer.
Forberedelsestid:
20 minutter.
Tilberedningstid: 15 minutter.

Det ser måske simpelt ud. Og det er det sådan set også! Men det er godt, er det. De friske Udon-nudler har en let parfumeret smag, som passer rigtig godt sammen med den sødlige sauce, og som smager markant anderledes end de tørrede nudler, som man som oftest render ind i, hvis man da ikke lige befinder sig i det lokale asiatiske supermarked. Prøv derfor om du kan skaffe de friske – de er rigtig gode!

2 tsk. hakket hvidløg (brug gerne det fra glas – det er fint til denne ret)
1 spsk. hakket ingefær (igen: Brug bare det fra glas)
1 dl soya
4 spsk. riseddike
4 spsk. sukker
1 spsk. citronsaft
1/2 dl vand
800 g friske udon-nudler
250 g svinefilet (skal gerne være halvfrossen)
2 spsk. sake
2 spsk. sesamolie
6 forårsløg skåret i tynde, skrå skiver
2 gulerødder i fine strimler
Syltet ingefær
Frisk koriander

Skær kødet i så tynde skiver, som du overhovedet kan – brug gerne en pålægsmaskine. Hvis kødet er let frosset, så er det nemmest. Læg det herefter i en skål eller en dyb tallerken.

Kom ingefær, hvidløg, soya, eddike, sukker, citronsaft og vand i en kasserolle og varm det op. Lad det småsimre under omrøring til sukkeret er opløst, hvorefter du tager kasserollen fra varmen.

Lad kødet marinere i sake i omkring 10 minutter, og opvarm så olien i en wok. Når det er godt varmt, så smid kødet deri og giv den et ordentligt chok. Lad det lige akkurat blive brunt på alle sider (det tager nærmest ingen tid), og tilsæt så grøntsagerne. Lad det simre.

Men det simrer så koges nudlerne, og vandet hældes fra. Herefter skal også nudlerne dele selskab med kødet.

Tilsæt saucen og rør det godt sammen.

Servér med syltet ingefær og frisk koriander.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s