Mellemøstlig mundfuld

Marroko
Den næstsidste aften i 2013’s menu: En mellemøstlig mundfuld.

Antal personer: 3 (ret sultne) personer.
Forberedelsestid:
15 minutter.
Tilberedningstid: 45 timer.

2 andebryster
Salt
Peber
200 g champignoner
2 rødløg i både
3 gulerødder i store stykker
500 g kartofler skåret i mundrette stykker
1/4 saltet citron (opskrift her) hakket i små tern
1 øko-citron skåret i både
Olivenolie
2 dl couscous
Kernerne fra 1 stort eller 2 små granatæbler
Frisk koriander

Smid svampe, løg, gulerødder, kartofler og begge typer citroner i et ildfast fad med lidt olivenolie og et skud salt og peber. Sørg for, at alle grøntsager bliver smurt lidt ind i olien. Ind i en 210 grader varm ovn i samlet set 45 minutter.

Når der er 25 minutter tilbage af tilberedningstiden på grøntsagerne smides andebrysterne ind oven på grøntsagerne. Andebrysterne skal lige være ridset i fedtet (ned til kødet, ikke i) og have fået en omgang salt og peber inden i øvrigt.

Når der er 5 minutter tilbage af tilberedningstiden på grøntsager og and, så koges 1 1/2 dl vand op. Couscous’en hældes i vandet, som tages fra varmen. Lad couscous’en tilberede sig selv ved blot at lade det ligge under låget i de fem minutter. Når den er færdig, så bank kernerne ud af granatæblerne og tilsæt dem. Smag til med lidt salt og peber.

Server ved først at lægge et lag couscous, så lidt grøntsager og til slut anden i finde skiver. Nåh ja, og til mest slut, så giver du det hele en rundhåndet omgang med frisk koriander.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s