Pandestegt rødspætte med pastinaksoufflé og buerre blanc med estragon

Fisk
Pandestegt rødspætte med pastinaksoufflé og buerre blanc med estragon.

Antal personer: 4 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter.
Tilberedningstid: 45 minutter.

4 hele og flåede rødspættefileter
Mel
2 æg
2 spsk. hvidvinseddike
Frisk estragon – 3–4 kviste kan gøre det
Salt
Peber
2 spsk. smør + lidt til stegning af fisken
1 dl mælk
1 dl hvidvin
1 skalotteløg hakket helt fint
50 g smør
6 pastinakker skåret i mindre tern

Star med at lave soufflé’en – den ta’r længst tid. Pastinakkerne koges i 1,5 dl vand. Når de er godt møre, så hæld vandet fra, men gem det, og mos så pastinakkerne.

Smelt de 2 spsk. smør i en lille gryde og tilsæt 2 spsk. mel. Rør det godt sammen. Tilsæt så mælken lidt efter lidt til du står med en god, halvfed cremet konsistens – spæd op med lidt af kogevandet, som du gemte tidligere, hvis mælken alene ikke kan give den ønskede konsistens.

Bland mos og creme sammen. Bland så til sidst æg i og smag til med salt og peber. Hæld blandingen 3/4 op i små portionsforme, som kan tåle at komme i ovnen. Uhh, og formene skal lige smøres med lidt fedtstof inden forresten.

Ind i ovnen ved 175 grader i 25–30 minutter til overfladen er hævet op til kanten af formene og overfladen er pæn gylden.

Imens soufflé’erne hygger sig i ovnen, så kast dig fluks ud i sauce og fisk.

Til saucen kommes løg i en gryde i selskab med hvidvinseddike, hvidvin og estragon. Kog ind til ca. halvdelen. Si saucen, så du kun står tilbage med væden, som der derefter piskes iskolde smørtern i. Så er dét på plads.

Fisken vendes blot i mel, og steges sprøde på en varm pande i en blanding af lidt – nej meget – smør og olie.

2 meninger om “Pandestegt rødspætte med pastinaksoufflé og buerre blanc med estragon”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s