Lakridskylling og -blommer

Blommer
Lakridskylling og -blommer. Billedet gør ikke retten ret – det var noget pænere i virkeligheden, men mine fotografiske evner er ikke altid aaalt for gode.

Antal personer: 6 personer.
Forberedelsestid:
20 minutter – ekskl. forarbejdet med halvering og udstening af blommer.
Tilberedningstid: 30 minutter.

Aftenens menu i går stod i lakridsens tegn: Lakridskylling med lakridsblommer. Lad dig ikke afskrække, for det er ikke den type retter, som smager altoverskyggende af lakrids, hvor ingen andre ting kan komme til. Det har blot tonerne deraf, og lader så ellers de andre ting komme til deres ret også. Lakridskyllingen finder du i øvrigt opskrift på her, og de saltede citroner, som indgår i blomme-delen finder du her.

1500 g blommer, halverede og uden sten
1/2 saltet citron i små stykker
Finthakket skal af 1,5 citroner (øko selvfølgelig)
4 rødløg i kvarter
5 spsk. flydende honning
1 spsk. lakridspulver
Lidt olivenolie

Smid blommer, saltet citron og rødløg i en med olivenolie smurt bradepande. Drys citronskal og lakrids over efter du har dryppet honningen ud over. Ind i ovnen med sagerne ved 175 grader i en halv times tid til løgene er spiselige uden af være smattede.

2 meninger om “Lakridskylling og -blommer”

  1. Hej Thomas
    Bare lige en lille ting: Dit link til lakridskylling havner hos vaniljekranse🙂. Har fundet lakridskyllingen, men ville bare lige gøre opmærksom på det.
    Og nu glæder jeg mig til at prøve lakridskylling og blommer i løbet af ugen.
    Hilsen Lene

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s