French toast

Toast
French toast.

Antal personer: Brødopskriften er til 2 brød – hvor mange french toast man så kan spise, må være op til den enkelte at afgøre.
Forberedelsestid:
15 minutter til brødet og 15 minutter dagen efter til “snaske-delen” af brødet – og så hævning i alt fra 12–72 timer af brødet i øvrigt.
Tilberedningstid: 25–30 minutter for bagning af brødet og 10 minutter til selve toast-delen.

Koldthævet franskbrød
6 dl koldt vand
10 g gær
8 g salt
25 g smagsneutral olie
750 g hvedemel
250 g speltmel

French toast
Æg
Kanel
Sukker
Smør
Mælk

Koldthævet franskbrød
Vand, gær, salt og fedtstof blandes sammen til gæret er opløst. Så tilsættes de to meltyper (sigt dem gerne), og det hele æltes grundigt sammen. Lad herefter dejen hæve i 12–72 timer alt.

Start ovnen og fordel dejen i to franskbrødsforme. Lad dem hæve til ca. dobbelt størrelse inden du kommer dem i ovnen ved 220 grader i 25–30 minutter.

French toast
Bland æg med lidt kanel og lidt sukker samt en smule mælk.

Skær brødet i toast-brøds-agtige-skiver og dyp dem i æggeblandingen.

Smelt rigeligt smør på en pande ved jævn varme, og smid brødet derpå. Når det er gyldent vendes det, og kunststykket gøres efter på den anden side.

Server med en klat smør på, som smelter ned over hele molevitten.

Sundt? Nej. Lækkert? Jep!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s