Vanillekranse

Vanillekranse
Vanillekranse.

Antal personer: Mange personer – regn selv efter til hvor mange det er, når vi snakker ca. 3 bageplader.
Forberedelsestid:
20 minutter den ene dag og 15 minutter den anden – og så lige natten over i køleskabet.
Tilberedningstid: 10 minutter pr. bageplade.

1 vanillestang
375 g hvedemel
125 g kartoffelmel
375 g smør
100 g finthakkede smuttede mandler
250 g sukker
1 æg

Bland de to typer mel og put smørret i – sidstnævnte skåret i små tern. Tilsæt de resterende ingredienser og saml dejen grundigt – der skal arbejdes lidt hurtigt, for efterhånden som smørret smelter, så bliver det sværere og sværere at arbejde med dejen.

Put dejen i en frysepose, som lukkes tæt, og smid den i køleskabet natten over.

Næste dag sætter du den stjerneformede tud på kødhakkeren, og kører lange stjerne-formede pølser ud. Alternativt kan du selv rulle pølserne, som skal have i diameter på omkring en lille centimeter, men det går unægtelig en hel del hurtigere med kødhakker-fidusen.

Skær pølserne i stykker på ca. 10 centimeter og luk dem sammen til kranse.

Op på en bageplade med dem, og så ellers i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter – hold øje med dem, så de ikke får for meget.

En mening om “Vanillekranse”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s