Vanillekranse

Vanillekranse
Vanillekranse.

Antal personer: Mange personer – regn selv efter til hvor mange det er, når vi snakker ca. 3 bageplader.
Forberedelsestid:
20 minutter den ene dag og 15 minutter den anden – og så lige natten over i køleskabet.
Tilberedningstid: 10 minutter pr. bageplade.

1 vanillestang
375 g hvedemel
125 g kartoffelmel
375 g smør
100 g finthakkede smuttede mandler
250 g sukker
1 æg

Bland de to typer mel og put smørret i – sidstnævnte skåret i små tern. Tilsæt de resterende ingredienser og saml dejen grundigt – der skal arbejdes lidt hurtigt, for efterhånden som smørret smelter, så bliver det sværere og sværere at arbejde med dejen.

Put dejen i en frysepose, som lukkes tæt, og smid den i køleskabet natten over.

Næste dag sætter du den stjerneformede tud på kødhakkeren, og kører lange stjerne-formede pølser ud. Alternativt kan du selv rulle pølserne, som skal have i diameter på omkring en lille centimeter, men det går unægtelig en hel del hurtigere med kødhakker-fidusen.

Skær pølserne i stykker på ca. 10 centimeter og luk dem sammen til kranse.

Op på en bageplade med dem, og så ellers i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter – hold øje med dem, så de ikke får for meget.

Advertisements

En mening om “Vanillekranse”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s