Rødspættefileter på julienne-grøntsager med druesauce

Kuller
Rødspættefileter på julienne-grøntsager med druesauce.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
20 minutter.
Tilberedningstid: 40 minutter.

En lidt anderledes fiskeret. Men nu en meget go’ en af slagsen alligevel. Det lidt specielle ligger i saucen, som under de fleste omstændigheder jo nok – skulle det være en sauce lavet på bl.a. vin – ville have været en hvidvinssauce. Men denne gang blev det en rødvinssauce med røde druer. En kraftig sag, som vel reelt også kunne gøre god figur til oksekød og andet, men som egentlig gjorde et udemærket jo sammen med fisken også.

4 flåede rødspætter
2 gulerødder
1 squash
Smør
Salt
Peber
En lille slat hvidvin
Lidt olivenolie
3 dl rødvin
3 dl hønsefond
1 rødløg, finthakket
15–20 røde stenfri druer i halve

Start med saucen, det er den, som ta’r lidt tid: Svits løg i en gryde i lidt olie til de er klare. Tilsæt så rødvinen og kog ind til det halve, hvorefter fonden tilsættes og der igen koges ind til det halve. Montér med en klat smør sammen med druerne. Så er dét på plads.

Skær grøntsagerne julienne og læg dem i et fad sammen med en slat hvidvin og et par klatter smør. Rul så fisken til små ruller, som overhældes med en smule olivenolie og drysses med lidt salt og peber. I ovnen med hele baduljen i ca. 15–20 minutter, og så er der ellers mad!

En mening om “Rødspættefileter på julienne-grøntsager med druesauce”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s