Filetto con lardo og (sådan cirka) insalata del pastore

Lardo
Filetto con lardo og (sådan cirka) insalata del pastore.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter.
Tilberedningstid: 15 minutter.

Fra Rom medbragte vi bl.a. lardo, som er spæk som har ligget og hygget sig sammen med bl.a. rosmarin og andre gode sager, som er brugt i denne ret. Eneste problem med den medbragte lardo er, at vi ikke medbragte nok! Lardo smager intet mindre end fantastisk, så kan du få fingrene i den slags på den ene eller den anden måde, så køb alt, hvad du bliver tilbudt! Og nej: Bacon er ikke det samme. Slet ikke!

2 gode bøffer skåret af oksemørbrad
2–4 skiver lardo (det ska’ ku’ nå rundt om bøfferne som på billedet)
2 friske laurbærblade
Salt
Peber
Smør
1 dl balsamico
1 dl madlavningsfløde
Rucola
2 syrlige æbler i tynde skiver uden skræl
Fast ricotta skåret i tern (jeg skal være ærlig at sige, at jeg ikke ved, om man overhovedet kan få det i Danmark; vi tog den med hjem fra EATaly i Rom)
1/2 dl olivenolie
1 spsk. honning
1 spsk. balsamico

Hiv bøfferne ud af køleskabet en halv times tid inden det skal bruges, så det når at få stuetemperatur inden den videre tilberedning. Rul en skive (eller to) lardo udenom, og fæstn med bomuldssnor. Læg et laurbærblad på hver bøf efter du har krydret dem med salt og peber.

Steg bøfferne 2–4 minutter på hver side i smør alt efter tykkelse og ønsket om graden af rød farve indeni.

Tag bøfferne af panden og lad dem hvile i 6–8 minutter alt imens at panden koges af med balsamico, hvorefter der tilsættes fløde og det smages til med salt og peber.

Salaten blandes med æble og ost, og herefter hældes sammenblandet olie, honning og balsamico over.

2 meninger om “Filetto con lardo og (sådan cirka) insalata del pastore”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s