Boeuf Bourguignon

DSC_0008
Boeuf Bourgignon.

Antal personer: 4 personer.
Forberedelsestid:
20 minutter.
Tilberedningstid: 2–2 1/2 time – og gerne nedkøling natten over og så genopvarmning dagen efter.

Det er blevet koldt udenfor, så det er tid til simremad!

1 kg skært oksekød i mundrette stykker
150 g bacon – gerne en røget – skåret i små tern
Sal
Peber
5 gulerødder i store stykker
3 mellemstore løg i grove tern
2–3 fed hvidløg, finthakket
2 spsk. mel
30 g smør2 spsk. olivenolie
2 spsk. cognac
1 liter rødvin – gerne en rimelig kvalitet, selvom det “blot” skal i maden
1 suppevisk af 1 laurbærblad, 1 stilk timian, lidt oregano og lidt persille
Groft brød som tilbehør

Krydr kød og bacon med lidt salt og peber, og varm så smør og olie i en stor gryde. Brun først bacon deri og derefter kødet, og til sidst grøntsagerne.

Drys hele molevitten med mel, kog af med cognac og kom så vinen deri. Kog op, skum af og lad simre i 2–2,5 time under låg sammen med suppevisken.

Server med groft brød og et godt glas rødvin til.

Opskriften er inspireret efter oprindelig opskrift i Hélène Wagns “Franks simremad”.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s