Rom | Kap. 3

IMG_5317
EATaly – bestemt et besøg værd.

Skulle du en dag komme forbi Rom, så gør dig selv en tjeneste og besøg EATaly, som ligger tæt ved Ostiense/Piramide-stationen.

Vi snakker et kææææmpe indkøbscenter i fire etager, som handler med alt fra olivenolie over risotto-ris (og 117 andre forskellige typer af ris i øvrigt) til friske trøfler og vin fra alle dele af landet.

IMG_5322
Se sådan bør en kølemontre med pasta se ud!

Man kan – hvis man er blot det mindste interesseret i mad og gode råvarer – få timer til at gå derinde, og skulle man gå hen og blive træt i stængerne, så kan man passende sætte sig ned og slappe af i en af de 10–12 forskellige restauranter, som findens i midten af hver etage. Her er så igen virkelig meget at vælge imellem; der er restauranten med pastaretter i alle afskygninger, restauranten med diverse antipasti’er, restauranten med mere lokale varer og jeg ku’ blive ved. En kaffe- og vinbar er der selvfølgelig også derinde, sku’ man blot gå hen og blive tørstig. Nåh ja, og så restauranten, som kun serverer kager og søde sager. Med andre ord: Noget for enhver smag, sult og tørst!

Vi endte ud med at have proppet indkøbskurven med olivenolier, risottoris, lardo, sorte trøfler, vildsvine-salsiccia, lagret ricotta, mandarin-likør, en flaske Grappa di Nebbiolo da Barolo, lidt søde sager i form af nougat med hele hasselnødder og andre gode sager.

IMG_0153
– og sådan skal en slagterafdeling i et supermarked gerne se ud, spørger du mig (ja, ja, det er svært at se, at også selve afdelingen var rigtig indbydende, når man nu også gerne ville have skinkerne i loftet med på billedet)!

Som allerede sagt: Få dig selv afsted mod EATaly, skulle du komme på de kanter af Rom. Og er du ikke helt på kanterne, men blot tæt på, så smid dig selv ind i metroen, og kom derhen alligevel. Det er alle pengene værd. Det eneste du skal sørge for er, at der er plads nok i kufferten til alle de ting, som du skal slæbe med hjem (her i øvrigt en lille tak til den flinke skranke-dame hos vore lavprisselskab, som vi fløj med, som ikke gjorde andet end at smile af vore overvægt på bagagen).

IMG_5325
Boden handlende med friske trøfler – hvorfor ser man aldrig den slags i danske supermarkeder?

Adresse
EATaly
Via 12 ottobre
Rom

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s