Rom | Kap. 1

IMG_0017
L’Orso 80: Én af – efter min mening – Roms bedste antipasti-restauranter.

Som den opmærksomme læser her på bloggen allerede ved, så var den førstefødtes mor og undertegnede på en forlænget weekend i Rom. Uden den førstefødte vel at mærke. Første udenlandsrejse siden han kom til verden; på én gang både rigtig rart, men samtidig meget mærkeligt ikke at have ham ved sin side konstant, når man nu har fri. Nåh, men det er en helt andet historie, som vel reelt ikke hører til på en mad-blog, så nu til det (andet) vigtige: Maden.

Og jeg starter på det nærmeste bagfra. For hvorfor ikke starte med noget af det bedste vi stødte på dernede? Den sidste dag inden afrejse havde vi planlagt hjemmefra, at vi skulle forbi en lille (tror man – nærmere forklaring følger) restaurant for at spise frokost, som hedder L’Orso 80. Mine forældre har besøgt Rom et par gange, og havde forbudt os at vende retur derfra, hvis vi ikke kom forbi den restaurant. Og lad det være sagt med det samme: Vi fortrød det på ingen måde!

Vi bestilte kun én enkelt ting fra menukortet: Antipasti – ligeledes en ordre fra forældrene. Nåh ja, og så et glas hvidvin hver, som tjeneren godt nok (med eller uden fuldt overlæg) misforstod, og derfor kom tilbage med en flaske. Altså en 1-liters flaske. Men hva’ pokker, hvor tit kyler man ikke en liter hvidvin i ganen til en frokost, når der er aftalt shopping dagen efter. Måske ikke så tit, men det kan nu alligevel anbefales.

Nåh, men derefter kommer vores kære tjener så, og stiller et ekstra bord op ved vores bord. Man griner lidt af det, når man nu reelt kun har bestilt en forret, men han ved, hvad han gør. For derefter kommer han så ud af 3–4 omgange med armene fulde af tallerkner med forskellige retter.

IMG_0015
“Jeg er ikke så sulten, så jeg skal bare have en forret”.

Jeg har aldrig fået så mange – og så meget for den sags skyld – forskellige antipasti på én gang. Og jeg har sjældent fået dem bedre heller. Der var alt fra bønner vendt i en virkelig lækker tomatsauce, frisk bøffelmozzarella, ultratynde skiver af fennikel vendt i en oliebaseret dressing, auberginer stegt på en måde, som tog alt det gummi-agtige ud af dem, frittata, zucchinisalat, velsmagende sorte oliven, parmaskinke, pølser og så videre, og så videre …

I øvrigt, så er – som jeg tidligere antydede – restauranten slet ikke så lille, som den ellers syner udefra. Går man indendørs, så er der plads til virkelig mange mennesker, og på sådan en almindelig dag, som vi var der, var der vel en 6–7 kokke fuldt beskæftigede med madlavningen – både til at lave de retter, som frokostgæsterne også bestilte, men også med at forberede aftenens retter.

Nåh, men normalt er den førstefødtes mor sjældent længere tid en en halv time om at klare frokosten, når vi (læs: Hun) skal på shopping. Denne gang var det anderledes. Efter 1 time og 45 minutter havde vi næsten spist og drukket op. Der gi’r en go’ basis, når man er med som pose-holder.

Kort tid inden vi forlod stedet med en regning på under kr. 400,– for det hele, fik vores næsten-nabobord en af verdens mest simple retter, som alligevel krævede hele tre tjenere til serveringen: Frisk fettuccine med friskhøvlet trøffel. Vi sad vel nok 10 meter fra dem (og udendørs), men det til trods sivede duften lige over i vores næsebord. Og havde vi ikke lige spist mere end godt var, så havde sådan en portion været mere en velkommen. Men det må vente til næste gang – for det er bestemt ikke sidste gang vi besøger L’Orso 80.

IMG_0016
Tre mand høj krævede serveringen: Én til at holde låget, én til at servere pastaen og én til at stå for høvling af trøflen. Læg i øvrigt mærke til størrelsen på trøflen!

Som allerede indikeret, så er det noget af det bedste jeg længe har fået til frokost. Og havde vi haft mere tid, så var vi kommet tilbage til restauranten, og havde prøvet nogle af deres andre retter også. Men det må så blive næste gang.

Men gør dig selv en tjeneste, hvis du kommer til Rom en dag: Besøg L’Orso 80.

Adresse
L’Orso 80
Via dell’Orso 33
Rom

IMG_2665
I øvrigt så stod Pinocchios “far” i skræddebiksen lige overfor L’Orso 80 – det fuldender ligesom stemningen.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.