Mormor-mad: Frikadeller med stuvet spidskål

Deller
Mormor-mad: Frikadeller med stuvet spidskål.

Antal personer: 3 personer.
Forberedelsestid:
20 minutter.
Tilberedningstid: 20 minutter.

Frikadeller
500 g hakket kalv og flæsk
2 æg
4 spsk. mel
1 lille finthakket løg
1 spsk. danskvand

Stuvet spidskål
1 spidskål i fine strimler
30 g smør
40 g mel
4 dl af kogevandet fra kålen
1 dl mælk
Salt
Peber
Revet muskatnød

Frikadeller
Bland det hele, og form til frikadeller. Opvarm lidt smør på en pande ved jævn varme, og steg dellerne derpå. 8–10 minutter på hver side, og så er du i mål.

Stuvet spidskål
Bring letsaltet vand i kog, og smid kålen deri i 10 minutter. Hæld så 4 dl af kogevandet i en lille gryde/kande, og hæld resten fra.

Opvarm smør i en anden lille gryde, og smelt det ved svag til jævn varme. Så er det i med melet under kraftig omrøring. Når det hele har samlet sig til en mærkelig lille klump, så hældes vandet i lidt efter lidt under omrøring. Til sidst skal mælken samme vej, og der smages til med salt, peber og muskat.

Hæld saucen over kålen, og bland det hele grundigt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s